Jan Hautekiet en Rick De Leeuw

In het kader van de Nationale gedichtendag in samenwerking met 30cc.

VIJF CAFES VOL POËZIE

Tijdens de tocht langs vier karakteristieke cafés maak je kennis met het werk van negen dichters. Winnaar van de Vlaamse Cultuurprijs en Leuvenaar Paul Bogaertbijt in De Dry Coppen de spits af. Hij krijgt het gezelschap van de West-Vlaamse stillist André Sollie. Café Libertad leent zich het beste tot de verbale oerkracht en poëtische daadkracht van onze enige Leuvense punkdichter, Didi De Paris.
Lekker intiem en ingetogen is café Bluesette de ideale plek om kennis te maken met gloednieuw werk van Steven Dusoleil. Zijn recent verschenen bundel 'Mussen' getuigt van vakmanschap en poëtische puurheid. Hij wordt gekoppeld aan de jonge, nog steeds beloftevolle Lotte Dodion. Zij bewijst dat ze de terechte winnares was van 'Brabantgedicht 2010'. Ondertussen is zij een veel gevraagde gaste op diverse podia in Vlaanderen en Nederland. In café De Oase leer je Joris Ivensen Yella Arnautskennen.
Het programma sluit af in het muziekcafé At the Bebop met 'Weg met Dichters'. Op uitnodiging van de provincie duiken Andy Fierensen Mustafa Stitoude poëzienacht in. Jan Hautekieten Rick de Leeuwzorgen er voor de muzikale noot.

Gratis inkom. Voor een vlot verloop best je plaatsje resereveren.

Met muzikale groeten ,

Het Bebop Team. 

 

 

Thu 26.01

Tiensestraat 82 3000 Leuven

016 20 86 04 - info@atthebebop.be

Open vanaf 16:00
Gesloten op zondag & maandag