Strand Live @ Gedichtendag 2015

In het kader van de gedichtendag, een organisatie van 30cc hebben we Charlotte van Den Broeck en Strand ( aka Bert Dockx ) te gast.
 
Bert Dockx, de onvolprezen frontman van Flying Horseman en Dans Dans, bewijst nog maar eens dat geen uitdaging hem te groot is.
Met Strand waagt hij zich immers aan iets waar al menig grote muzikant zich de tanden op heeft stukgebeten: Zijn Nederlandse moedertaal.
Helemaal alleen met een akoestische gitaar speelt hij uitge ; waarin de stilte de hevigste stormen trotseert.
Producer van dienst was opnieuw Koen Gisen. (Dans Dans, Flying Horseman, The Bony King Of Nowhere) De release van het debuutalbum is voor eind september 2014.
Dockx is zonder twijfel één van de meest unieke en begeesterde muzikanten en songschrijvers van de laatste jaren.
Op plaat en op het podium grijpt hij luisteraars bij de keel met bezwerende performances. Als spil van het zeskoppige Flying Horseman en als één derde van het onvolprezen Dans Dans speelde hij in ijltempo een reeks indrukwekkende albums en shows bij elkaar, en vanaf nu doet hij het dus ook in zijn eentje als Strand.
‘Engels blijft worstelen voor mij. Schrijven in het Nederlands gaat mij veel beter af. Eigenlijk zat ik daar al mee in mijn hoofd toen we de eerste demo’s met Flying Horseman opnamen, maar toen heb ik het niet gedurfd.’ (Bert Dockx in Focus Knack)
 
http://youtu.be/OYeyVSzFbsM
Soundcloud: https://soundcloud.com/undayrecords/sets/strand-dood-beeld Pers: http://www.bestov.be/?page_id=813 (even naar beneden scrollen) Op nummer 2 van de 10 beste Belgische albums van 2014 volgens Focus Knack! “
 
Het volledige programma van de gedichtendag kan je vinden op de site van 30cc.
Thu 29.01

Tiensestraat 82 3000 Leuven

016 20 86 04 - info@atthebebop.be

Open vanaf 16:00
Gesloten op zondag & maandag