14 februari. De dag waarop we de liefde vieren, ook bij ons.

Thu 14.02
Het nieuwe jaar inzetten met een schitterend concert van Motown Supremacy.
Beter kan niet.
 
Bebop staat op zaterdag 5 januari helemaal in het teken van de soul.
Drie adembenemende vrouwen met een even adembenemende soulstem nemen je met hun muziek mee door de geschiedenis van de Motown muziek.
Sat 05.01
Vijf muzikanten delen hun ervaringen, passie voor muziek en respect voor Toots Thielemans zaliger. Ze gedenken hem voor de lyriek en muzikaliteit die Toots zo typeerde, maar ook wegens zijn warme persoonlijkheid, zijn waardering voor en zijn goede raad aan elke muzikant die zijn pad kruiste. Een aantal muzikanten had de eer om met Toots samen te werken met prachtige verhalen tot gevolg. Ze nemen je mee op een muziekreis vol warmte, emotie, virtuositeit en uiteraard ook de guitigheid van de wereldberoemde Marollien.
over de muzikanten
 
Thu 27.09

A Musical Journey Through The Wonderfull World Of Soul

Vier schitterende stemmen, vier muzikale persoonlijkheden ondersteund door een fantastische ritmesectie....

Daarvoor staat Sounds Of Soul....
Laat je meeslepen op nummers als Oh Happy Day, Amazing Grace, Schakles en andere verrassende tunes...

Vocals : Jean Bosco Safari, Ibernice MacBean, Stef Caers, Dunja Mees

Sat 31.03

Ella Fitgerald zou dit jaar 100 geworden zijn. Ook aan ons dus om een ode te brengen aan de "First Lady Off Jazz".

"Black Voice" Ibernice Macbean twijfelde geen moment en heeft ronkende namen gevonden om haar die avond te omringen.

Zo hebben we Johan Clement op piano, Bart Denolf aan de bas, Luc Van Den Bosch op drums, Nico Schepers op tompet and last but not least Frank Deruytter op sax.

Thu 01.02
Bijna 25 jaar geleden - in 1994 - bracht Filip Jordens zijn allereerste Brel-Hommage in het Leuvense café De Wentelsteen.
 
Intussen stond Jordens met zijn liedjesprogramma op zowat alle podia van België.Maar daar bleef het niet bij: in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Dubai en zowaar Hong Kong kreeg hij ook al staande ovaties.
 
En in mei stond hij ook voor het eerst op het podium van een overvol, enthousiast en uitverkocht At The Bebop.
Thu 28.12
Bijna 25 jaar geleden - in 1994 - bracht Filip Jordens zijn allereerste Brel-Hommage in het Leuvense café De Wentelsteen.
 
Intussen stond Jordens met zijn liedjesprogramma op zowat alle podia van België.Maar daar bleef het niet bij: in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Dubai en zowaar Hong Kong kreeg hij ook al staande ovaties.
 
En in mei stond hij ook voor het eerst op het podium van een overvol, enthousiast en uitverkocht At The Bebop.
Wed 27.12
Na hun uitverkocht concert van twee jaar geleden hebben Frank en kompanen de Bebop uitgekozen als een van de locaties om hun gloednieuwe cd voor te stellen.
Wij voelen ons uiteraard zeer vereerd. 
 
Wed 08.11
Rebirth :: Collective is een Leuvens/Antwerpse jazzband, opgericht door trombonist Dree Peremans in 2010. Rebirth::collective is een octet met vijf blazers en ritmesectie (piano / contrabas / drums) en functioneert als een kleine bigband met composities en arrangementen hoofdzakelijk geschreven door Dree Peremans zelf.
 
Qua Sound en Stijl is het gebaseerd op de swingende traditie van bebop en hardbop uit de jaren vijftig en zestig, maar toch met een moderne en jeugdige twist. 
 
Thu 28.09

Alpacas is een 10-koppig funk-collectief uit Leuven, België. De band laat zich inspireren door James Brown, Curtis Mayfield, Fela Kuti, Mulatu Astatke en vele anderen. Net zoals bij hun grote voorbeelden zijn hun grooves doorspekt met de screaming hammonds, snedige blazers en opzwepende percussie-breaks, die zo kenmerkend waren voor de ‘60s en ‘70s funk beweging.

Thu 16.03

At The Bebop staat op 18 februari helemaal in het teken van de soul. Drie adembenemende vrouwen met een even adembenemende soulstem nemen je met hun muziek mee door de geschiedenis van de Motown muziek. Ondersteund door een funky liveband weten ze als geen ander muziek van onder meer The Supremes, Stevie Wonder en Marvin Gaye levende te houden.
Stel je een avond voor vol imposante kapsels, stijlvolle jurken en een elegante uitstraling.

Sat 18.02
Naar aanleiding van een gastoptreden van Johan Vandendriessche (sax/fluit) met ‘Chromatic Banana’, de Band met broers Peter (sax) en Koen Vandendriessche (drums), Dirk Schreurs (keys) en Roman Korolik (bas), ontstond het idee om samen met oud-compaan Frank Michiels (percussie) nog eens een keer samen te komen om muziek te maken, en af en toe een eigentijdse interpretatie te brengen van wat Johan, Peter, Koen en Frank brachten met Milkshake Banana.
Thu 17.11

Beste Bebopper,

Na het succes van de vorige editie organiseren we op zaterdag 23 april onze tweede Afrikaanse Avond. Dit jaar kan je eerst culinair genieten van een Afrikaans buffet, verzorgd door onze vriendinnen uit de Brusselse Matonge.

Color Rumba is een band van Congolese meestermuzikanten van de Brusselse Matonge, aangevoerd door zanger Yan Koy en gitarist Pappy Muntu, speelt rumba & soukous van de jaren 60 tot 80 die je flink zal doen dansen! In hun wervelende, opzwepende liveset neemt Color Rumba je mee in een soort Afro-Latino fusie.

Sat 23.04

In ket kader van www.leuvenjazz.be hebben we op dinsdag 15 maart Black Flower te gast.

Hun debuutalbum Abyssinia Afterlife was een schot in de roos.
Nu komen de heren van Black Flower op de proppen met een tweede plaat.
Noem het gerust een off-track plaat, want je hoort een heel ander Black Flower, intrigerend, abstract en geestesverruimend. Een must-hear!

Line-Up:

Tue 15.03

At The Bebop staat op 20 februari in het teken van de disco. Beginnen doen we met Hot Summer Stuff, een band die als geen ander Donna Summer weet levende te houden. Met een uitgebreide liveset laten ze alle hits van deze ‘Queen of Disco’ de revue passeren. De muzikanten van Hot Summer Stuff zijn overigens al jaren te gast in At The Bebop, zoals o.a.

Sat 20.02

Beste lezer, vriend van de poëzie en meer…

 

welkom op Gedichtendag. Hét jaarlijkse poëziefeest in Nederland en Vlaanderen, trekt opnieuw de stad in.

In Leuven ontdek je zestien dichters tijdens een poëtisch onderonsje langs twee cafés,  éénwijnbar en 2 onafhankelijkeboekhandels.

Naar goede gewoonte zorgen  30CC, Uitgeverij P en Vers Geweld in samenwerking met de betrokken partners voor een boeiende poëzie-avond.

Thu 28.01

Paul Michiels is kind aan huis in At The Bebop. Bijna ieder jaar staat hij op ons podium en dit in allerlei formaties. Om onze twintigste verjaardag te vieren, zagen we dan ook de ultieme gelegenheid om samen met Paul Michiels een groots kerstconcert te organiseren in de Leuvense stadsschouwburg. Naast zijn vaste muzikanten zal hij geflankeerd worden door excellente backgroundzangeressen en een trio van blazers.

Wed 23.12

Als je 20 jaar bestaat probeer je zoveel mogelijk volk op je podium te krijgen.

Alvast een goed excuus om Frank Deruytter's OTOMACHINE uit te nodigen. 

Deze 15-koppige funkformatie met muzikanten van Brussels Jazz Orchestra, El Tattoo Del Tigre, Selah Sue en Old members from Milshake Banana and Wizards of Ooze laten je FUNKEN vanaf de eerste noot…..

Thu 26.11

‘De Sprekende Ezels’ is een experimenteel laagpodiumvoor poëzie, woord, muziek, standup, hamsterslingeren, ...Alles wat je binnen 10 minuten voor elkaar krijgt op één van onze podia, en geen lelijke vlekken achterlaat, is welkom. Over mooie vlekken kan onderhandeld worden.

Mon 09.11

We vieren deze winter ons 20 jarig bestaan met enkele spraakmakende concerten.
Het ligt voor de hand dat de aftrap mag gegeven worden door Blue Lee, die op hun beurt al 20 jaar op de planken staan.
Zij brengen speciaal voor de gelegenheid een " Special Guest" mee .... Insiders weten wel wie

Don't Miss This Party...

 

Thu 22.10
Beste Bebopper,
 
Op zaterdag 16 mei laten we zwoele Afrikaanse klanken op je afkomen met Color Rumba.
Sat 16.05

Jazz- en soulstem Sofie is back! Zeven jaar na het album ‘Songs in the key of love’ is Sofie’s unieke stemgeluid opnieuw vastgelegd op plaat. De ingetogen, stijlvolle maar ook hartverwarmende composities van o.a Burt Bacharach  en uitvoeringen van Ella Fitzgerald zijn het kleurrijke pallet waarin zij inspiratie vond voor dit album.

Wed 18.03
In het kader van de gedichtendag, een organisatie van 30cc hebben we Charlotte van Den Broeck en Strand ( aka Bert Dockx ) te gast.
 
Bert Dockx, de onvolprezen frontman van Flying Horseman en Dans Dans, bewijst nog maar eens dat geen uitdaging hem te groot is.
Met Strand waagt hij zich immers aan iets waar al menig grote muzikant zich de tanden op heeft stukgebeten: Zijn Nederlandse moedertaal.
Thu 29.01
Beste Bebopper,
 
Ze ontvangen 
 
Stadsdichter Antwerpen en Leuvenaar STIJN VRANKEN
Dichter des Vaderlands CHARLES DUCAL
Gevierd muzikant en schrijver LUC DE VOS
Finaliste Leids Cabaret festival en een meer dan beloftevolle dichteres MAUD VANHAUWAERT
Bekroond schrijver PETER TERRIN
Voorlopig Onbemind in Vlaanderen, maar de favoriete schrijver van Bart Moeyaert JAAP ROBBEN
Wed 19.11

Frank Deruytter verzamelt zijn jazzkwartet voor een tweede album

Frank Deruytter komt een jaar na zijn succesvolle debuutalbum op de proppen met een tweede album van zijn ijzersterke jazzkwartet. At The Bebop is de legendarische drummer Bruno Castellucci van de partij. Het kwartet wordt vervolledigd door Nicola  Andrioli aan de piano en Bart De Nolf op bas.

Thu 23.10

De zwoele soulstem van  zangeres Judith Okon, vette hiphop beats en jazzy grooves, dit zijn de ingrediënten voor de muziek van Okon and The Movement.

Op 1 oktober verschijnt hun 2de EP on-line

Op donderdag 2 oktober Live At The Bebop

Voor een impressie : https://www.youtube.com/watch?v=kSLvBPxK7Dg

Line -Up :

Thu 02.10

Ibernice is een opvallende podiumverschijning en voelt zich thuis in jazz, pop, soul en wereldmuziek. Als zangeres werkt(e) ze samen met oa Zap Mama, Mark King, Paul Michiels, Dirk Brossé en gezelschappen als Atraversando

In maart 2013 verscheen haar allereerste solo album “Little Black Curls” met allemaal oorstrelende jazzy songs uit bekende en minder bekende films. in haar eigen jazzy stijl en samen met het Johan Clement jazztrio brengt ze een fantastisch repertoire, met tal van bekende filmsongs/ soundtracks en andere jazzstandards.

Thu 20.03

Dj Briz plays global sounds for soulful people...........
Be There !!!!

Sat 01.03

Op vraag van zovelen en naar aanleiding van zijn nieuwe cd "New Light" 

Thu 27.02

Geboren en getogen in een familie van circus artiesten, theater spelers en muzikanten,  besluiten de broers David en Danny Ronaldo  al op jonge leeftijd deze traditie voort te zetten.
Zij vormen de zesde generatie van Circus Ronaldo en bouwen hun comediantentheater uit tot een waar succes. In 1999 worden zij uitgeroepen tot  Cultureel Ambasadeur van Vlaanderen en genieten erg veel bijval in binnen- en buitenland.

Mon 10.02

Naar aanleiding van Paul’s  nieuwe  cd “let’s you&me” hebben we er niet aan getwijfeld om hem nog eens uit te nodigen op het podium van de Bebop. Je mag je naast de nieuwe nummers ook verwachten aan de “klassiekers” uit zijn alomgekende repertoire.

Wil je een "uniek clubconcert" meemaken, aarzel dan niet om een kaartje te reserveren.

Ziehier de bezetting :

Sat 07.12

Deze formatie voert je mee alsof je op een trein (Express) een rit maakt door diverse stijlen zoals jazz, funk, soul en rhythm & blues.

Thu 24.10

 

Karen Verresen

Karen Verresen is een Vlaamse singer songwriter. Ze studeerde Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven. Ze werkt aan het departement Computerwetenschappen (KU Leuven) en als freelancer grafische vormgeving en webdesign onder de naam Art Dokus.

Op zeventienjarige leeftijd won ze de Baccara Beker, een nationale wedstrijd voor jong muzikaal talent.

Thu 25.04

Als creatieve duizendpoot valt Sam Vloemans niet in een hokje te duwen. Geboren in Curaçao kreeg hij latin met de paplepel mee, maar evengoed voedde hij zichzelf met jazz, soul en pop. Tijdens dit concert presenteert Vloemans vooral materiaal uit het album Otrabanda. Hierbij ontpopt hij zich tot een echt podiumbeest en multi-instrumentalist. Laat je vervoeren tijdens een passioneel, feestelijk en ontroerend concert.

Voor een impressie :http://www.youtube.com/watch?v=n4znLmLojKY

Thu 21.03

Isolde et Let Bens is een gelegenheidsgroep opgericht door Isolde Lasoen (bekend als drumster bij Daan, Saint-Marteau, en zoveel meer), waarin ze haar voorliefde voor zowel de Franse sixtiespop en chanson, als voor Engelstalige pareltjes van vroeger en nu laat blijken.

Sinds jaar en dag zingt Isolde al backingvocals van achter haar drums, en deed ze tevens hier en daar guestperformances als zangeres.

Zo groeide de 'goesting' om zelf lead te gaan zingen.

Thu 28.02

'Gedichtendag' is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. In Leuven ontdek je een handvol dichters tijdens een poëtische kroegentocht. De woorden en dranken zullen alvast rijkelijk stromen, want naar goede gewoonte trekken we langs een vijftal cafés. "Dichter bij jou, meer zelfs, met de dichter naar de kroeg", dat is het idee van deze tournee in hartje Leuven. Een plejade dichters geeft een rondje poëzie met een schuimkraag van twee centimeter. Hef het glas op kunst, poëzie en passie!

café ronde:
 Paard Van Troje, Libertad, Oase, Bluesette

Thu 31.01

We like music and we like to party, so we invited a band that only plays partymusic?

Madonna meets Prince.....
Michael Jackson meets Snoop Dogg.....
Dizzee Rascal meets 50 Cent......
and they.. meet the audience.......

Bandmembers

Sat 01.12

Sarah Ferri,(begenadigd met een indrukwekkende stem en een fantastische live-reputatie), vermengt een flinke portie gipsy swing met ritmische bossa nova, terwijl haar creatieve songs vaak een donker sprookjesachtig kantje bevatten.

Sat 10.11

Stella Nova is een nieuw project van zes Leuvense muzikanten. Ze brengen een unieke sound van (neo)soul, funk, pop en hip hop met onder meer invloeden à la Erykah Badu, Bill Withers, Ernest Ranglin, D'Angelo, etc. Hun korte passage in het Leuvense bracht hen naar het hoofdpodium van KingKop festival en Wild In't Park. Bovendien wonnen ze de juryprijs en de publieksprijs op de Lo Rock Rally 2012. Hun voorlopig hoogtepunt is de overwinning op Students on Stage 2012. Dit bracht hen naar de podia van Marktrock en Crammerock.

Thu 04.10

Toni en Stefano hebben de Bebop uitgekozen om hun eindwerk te presenteren aan jury en publiek. Het zal een sfeervolle avond worden. Juliie krijgen twee sets van 50 min.  aangeboden:  van duo naar trio over kwintet om te eindigen met volledige big band.

Het Programma en Line up :

Stefano Agostini

Wed 05.09

Baz & Claude Hugo stellen jullie in samenwerking met 2brains hun nieuwe album voor, bijgestaan door een geweldige live band. Daarvoor hebben ze gekozen voor een plaats waar hun muziek het best tot hun recht komt.

At the Bebop te Leuven met een fantastische sfeer. Uiteraard zijn jullie meer dan welkom op deze avond!

Gratis inkom!

CD voorstelling start om 22u.  

Thu 21.06

Een bonte verzameling van gerenommeerde Waalse, Brusselse en Vlaamse muzikanten die zich toeleggen op de grote klassiekers uit de jazz/rock-fusion periode van de jaren 70,80,90, aangevuld met eigen composities

Line-up :

Patrick Deltenre : Gitaren
Michel Bisceglia : Fender Rhodes, Piano
Werner Lauscher : Bass
Yves Baybai : Drums
Frank Deruytter : Saxen
In samenwerking met Kulturama 2012

Thu 16.02

In het kader van de Nationale gedichtendag in samenwerking met 30cc.

VIJF CAFES VOL POËZIE

Thu 26.01

Het zijn drukke dagen voor Filip Casteels. Na een  uitverkocht concert met El Fish in de AB,  de concerten die geprogrammeerd staan in de culturele centra met Jean-Marie Aerts en Patrick Riguelle is het nu de beurt aan Sammy Cuba, zijn eigen project.

Filip heeft de voorbije jaren de tijd rustig gebruikt om te blijven schrijven aan eigen nummers en vond het stilaan tijd om met een full band te starten.  Hij heeft dan ook met  Teun,  Steve en Ives de “Partners In Crime” gevonden.

Mis deze Première niet.

Mon 19.12

Haar jazzy en warme stem, de sensualiteit gekoppeld met gevoeligheid van deze Brusselse zangeres zullen U zeker charmeren!  Wel, dat is al een begin, waar?? Voor de rest, Loumèn, jonge auteur, componist en performer, neemt uw nieuwsgierige oren mee doorheen haar muzikale wereld.

Mon 28.11

HET BESTE UIT 30 JAAR GUY SWINNEN

A) Omdat het in de muziek steeds meer om het ‘format’ en steeds minder om de muziek lijkt te gaan. B) Omdat er meer muziek is in het leven van Guy Swinnen dan The Scabs alleen. C) En omdat het zo mooi uitkomt met de familienamen Swinnen.Oelbrandt.Schampaert.

Mon 14.11

Eva’s Sparrow liet zich opmerken met haar eigenwijze cover van Blur’s klassieker ‘Girls & Boys’ en ze kreeg snel het etiket opgespeld de Belgische Norah Jones te kunnen zijn. Eva Trappeniers die alle liedjes zingt, schrijft en componeert is een singer-songwriter  geïnspireerd door Carole King, Norah Jones en Joni Mitchel en haar debuutalbum ‘It Just Happens werd met veel lof onthaald in de geschreven media en staat al sedert oktober 2010 in de playlisten van Radio 1.

Mon 31.10

Uit Sympathie

18u00 en 21u00: Fraipont, Telzhanov, Dumont en Volant

19u00 : Ibernice MacBean Trio

20u00 : De Beren Gieren

21u45 : Soo Cho Quartet

Info & Tickets zie hun site

Sun 16.10

Uit Sympathie

18u00 en 21u00 : Agostini en Wauters

19u00 : LABtrio

20u00 : Witchunt

21u45 : Carlo Nardozza Quartet

Info & Tickets zie hun site

Sat 15.10

Uit Sympathie

19u00 en 21u00 : Weyters en Verbist

20u00 : Wang Wei Quartet

21u45 : Tutu Puoane Quartet

Tickets & info zie hun site

Fri 14.10

We werken rustig aan ons nieuwe programma waarmee we starten in september

Wed 31.08

15.30 - 16.30 Daylight Comes
17.15 - 18.15 Along Comes Mary
19.00 - 20.15 The Soulutions
21.00 - 22.30 Cookies & Cream
22.35 - 00.30 Neglectik

Sun 14.08

15.30 - 16.30 Venturo
16.30 - 17.30 Lili Grace
18.00 - 19.15 Eva's Sparrow
19.45 - 21.00 Motek
21.30 - 22.45 Marble Sounds
23.15 - 00.30 Jim Cole

Sat 13.08

Loungenight met de Rumba DJ's

20.00 - 21.30 Club Hacienda DJ’s
21.30 - 23.00 These Few Presidents
23.00 - 00.30 Pupa G
Fri 12.08

Hey, how are you? What have you been up to since our last date? We’ve been busy as bees, that’s for sure. So let’s get this straight right away: it’s time to get confidential again.

Programme

7pm: Special Cocktail Dinnatoire

10pm: jazzconcert by "74 miles away"-project (Pierre Anckaert trio vs Monkey Robot)

Sat 16.04

A Tribute To All The Ladies Of Soul Met haar warme, adembenemende stem zal ze elk van jullie in vervoering brengen. Ze wordt bijgestaan door Vlaanderens beste muzikanten.Stef Caers ( keyboards ), Herre Cambre ( drums), Wladimir Geels ( bas ), Jo Cassiers ( gitaren) & “The Heavy Horns” aka Frank Deruytter ( saxen) Carlo Mertens ( trombone) en Nico Scheepers ( trompet ) Niet te missen.Intimi weten waarom.....

Sat 19.03

Op zaterdag 12 maart kleden we de Bebop om tot de meest "Groovy Club" Party “ All Night Long” met DJ Raoul Belmans, grondlegger van de vele "Sunny Side Up’s" en in de States omschreven als 'Belgium’s hottest export product since Stella Artois'. Raoul wordt aan zijn draaitafels bijgestaan door Fré on percussions

Sat 12.03

Een concert dat in het kader van 15 jaar Bebop zeker niet mocht ontbreken, dit ook op vraag van zovelen..
De immer flamboyante Monique Harcum en haar ega dj Grazzhoppa hebben de beste muzikanten die België in huis heeft verzameld om er een onvergetelijke avond van te maken….

Geloof ons vrij, dit wordt een unieke avond.

Wacht dus niet langer en reserveer je ticket....

Sat 05.03

Tiensestraat 82 3000 Leuven

016 20 86 04 - info@atthebebop.be

Open vanaf 16:00
Gesloten op zondag & maandag